Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

IPC kézi forrasztási verseny az ELECTROSUB-on

Az IPC kézi forrasztási versenye (IPC Hand Soldering Competition – HSC) első ízben kerül megrendezésre Magyarországon, Budapesten, az ELECTROSUB Elektronikai és Elektrotechnikai konferencián és kiállításon, 2017. október 11-13-án, a Terminal 1 Airport Event Center területén (régi Ferihegy 1. terminál).

Gyakorlott kézi forrasztó szakemberek mérik össze forrasztópákáikat, versenyeznek a pénzdíjakért és a megtisztelő részvételi lehetőségért az IPC kézi forrasztási világbajnokságán, idén novemberben.

Ugyancsak lesz egy verseny az elektronika iránt érdeklődő diákoknak, akik meg szeretnék mutatni forrasztási tudásukat. A szabályok hasonlóak lesznek, mint a profi versenyzőknél. Az áramköri lapok azonban a versenyző diákok tudásszintjéhez igazodnak.

A diákkategória díjai: 1. helyezett: 30 €, 2. helyezett: 20 €, 3. helyezett: 10 €.

Egy nagy alkatrész-sűrűségű nyomtatott áramköri lap kézi forrasztása jól képzett forrasztó munkatársat követel, hogy hibamentes forrasztásokat tudjon létrehozni, és ez a küzdelem – az IPC első versenye az ELECTROSUB-on – meg fogja mutatni ki a legjobb az összetett áramköri lap szerelvények kézi forrasztásában. A résztvevőknek 60 perc áll majd rendelkezésükre, hogy egy működő elektronikai egységet építsenek. Az szerelt áramkörök forrasztását az IPC-A-610F 3. termékosztály előírásai szerint ítéljük meg, számít a munka elvégzéséhez szükséges idő és a működőképesség. A zsűrizést IPC-A-610 mestertrénerek végzik.

IPC kézi forrasztási verseny

Az IPC kézi forrasztási verseny győztese és két helyezettje pénzdíjakban részesül: 1. helyezett: 300 €, 2. helyezett: 200 €, 3. helyezett: 100 €. Az első helyezett ezen túlmenően esélyt szerez arra, hogy megküzdjön a világ legjobb kézi forrasztó technikusaival az IPC világbajnokságán Németországban, Münchenben, idén novemberben.

További információkért a leendő versenyzők Lars Wallin-hoz, az IPC európai képviselőjéhez fordulhatnak a LarsWwallin@ipc.org e-mail címen.

www.ipc.org

További információ az ELECTROSUB kiállításról és konferenciáról.

Hirdetés

További cikkek a témában