Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Újabb Siemens bővítés

Új típusú gázturbina-lapátok gyártását kezdi meg Magyarországon a Siemens, amelynek érdekében további, legalább 150, magasan képzett szakembert tervez felvenni budapesti Power and Gas üzemébe.

A tavaly novemberben bejelentett kompetenciabővítés most újabb mérföldkőhöz érkezett: a mintegy 10 milliárd forintos beruházás részeként új, 10.000 négyzetméter területű csarnok építését kezdte meg a vállalat. 

Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy munkatársai szakértelmének és a folyamatos fejlődésének is köszönhető, hogy a Késmárk utcai telephely lehet ma a Siemens globális kompetencia-központja. „A Siemens immáron 130 éve nem csak beruház Magyarországon, hanem tevékenységével egyben hozzájárul a magyar gazdaság és társadalom fejlődéséhez is. Ez a folyamatosság jelenti a vállalatunk sikereinek kulcsát”- tette hozzá.

A folyamatos fejlesztésnek és portfolió-bővítésnek köszönhetően a Késmárk utcai üzem Európa legnagyobb turbinalapát-gyárává, valamint a Siemens globális kompetencia-központjává vált. A telephelyen gáz- és gőzturbinalapátokat és egyéb turbinakomponenseket gyártanak. Az üzemben előállított alkatrészeket külföldi, a világ mind az öt kontinensén megtalálható piacokra szállítja a Siemens. 

http://www.siemens.hu

Hirdetés

További cikkek a témában