Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

90%-kos költségcsökkentés?

Ismerje meg a Kleentek technológiát – melynek segítségével többszörösen meghosszabbítható az olajok élettartama, egyes esetekben pedig az olajcsere is teljesen kizárható.

A hagyományos tisztítási eljárások segítségével (szűrés, centrifugálás, mágneses elkülönítés) a gyakorlatban eltávolíthatók az 1 μm-nál nagyobb szennyeződések. A Kleentek készülékek eltávolítják az olajból a szubmikrometrikus nagyságú szennyező részecskéket is, például az oxidokat. –tudjuk meg egy független szakértőtől, Szemerédi Ákos gépészmérnöktől.

MM: Hogyan működik a Kleentek?

A Kleentek berendezések az ipari olajok és olajrendszerek elektrosztatikus tisztítását Coulomb törvénye alapján végzik. Az olaj átfolyik több pár elektróda között, melyeknek feszültségkülönbsége 10 és 14 kV között van. A lebegő szennyeződések ezáltal töltöttséget kapnak. Az elektródák között megfelelően kialakított betétek – kollektorok – vannak elhelyezve, amelyeken az áthaladó részecskék az elektrosztatikus tér hatására lerakódnak.

kleentek_dh_1b_modry

 

MM: Hatással van az elektrosztatikus tisztítás az adalékokra?

Az oldott adalékokat a Kleentek technológia nem távolítja el. Az olajok nem veszítenek adalékokat a szűrés folyamán.

kleentek_elc6

MM: Van az olaj oxidációjának valami jelentősége?

Az oxidációnál és termooxidációnál savas jellegű termékek keletkeznek, amelyek további vegyületek keletkezését eredményezik. Ilyen esetben olyan leülepedések jönnek létre, amelyek a hidraulikus elemek nehéz mozgását, vagy akár elakadását is okozzák, ezáltal csökkentik a tömítőelemek élettartamát. Az olajok magas sav-száma (elhasználódása) egyértelműen indokolja az olajcserét.

MM: Milyen előnyöket kínálnak Önnek Kleentek készülékek?

A működési és a gyártási kiesések jelentősen csökkenthetők, ezáltal magasabb a működési megbízhatóság. Megszűnnek a rendszeres olajcserék, ezért jelentősen csökkennek az olajfelhasználás költségei. A beépített szűrők  minimális igénybevétele miatt a szűrők élettartama határozottan meghosszabbodik. Nem csupán az alkatrészek és a karbantartás költségei, de a bérköltségének is csökkennek. Ráadásul a környezetre gyakorolt negatív hatások is hatékonyan minimalizálhatók.

kleentek_elc25

MM: Mit jelent ez a környezetvédelem szempontjából?

Amennyiben az olaj állandóan tiszta és az olaj tisztasága megfelelően fenntartott, nem szükséges az olajokat cserélni. Az olajcserék során átöblítik az egész rendszert, és tisztításra kerül az olajtartály. A hulladék felszámolása potenciális veszélyt jelent a környezetre. A túlzott kopás károsan hat a tömítésekre, és ez megnövekedett olaj-veszteséget idéz elő, ami veszélyezteti a környezetet.

A gépek javításánál elkerülhetetlenül megtörténik az olaj kiömlése a munka-felületre. A javítás folyamata ugyanakkor veszélynek teszi ki magukat a karbantartókat is. Az olaj (hulladék) felszámolása pedig többletköltséget jelent. Az adalékokkal ellátott olajok égetése kedvezőtlen hatással van a levegő tisztaságára.

Törekedjünk tehát a hatékonyságra, a gazdaságosságra, és nem utol-sósorban a környezetbarát módszerek használatára.

industrial_investment_logo

Felkeltettük érdeklődését? Szeretne többet tudni a Kleentek berendezésekről?

Hívjon bennünket bizalommal.

Tel.: +36 30 436 6431

Telephely: Soroksári út 164. 18. épület.

1095 Budapest

www.industrialoil.hu/kapcsolat/

További cikkek a témában