Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Japán csúcstechnológia a MACH-TECH kiállításon

A forgácsolás és a lemezmegmunkálás átfogó gépkínálatán felül a Mazak gépek felhasználhatóságát új alapokra helyező SMOOTH technológia, valamint az iSmart Factory koncepció áll majd a japán gépgyártó 304 négyzetméteres kiállítási standjának középpontjában.

A japán szerszámgépgyártó óriás Ogucsi-ban (Japán) és Kentucky-ban (USA) üzemeltet gyárakat, melyek a Mazak iSmart Factory koncepciót alkalmazzák. A gyá­rakban az egyes szerszámgépeket egymással és a fel­sőbb szintű termelésfelügyelettel is összekapcsolták a gyártási folyamat ellenőrzésének, a dinamikus mun­kaszervezésnek, a folyamat során keletkező nagy adat­mennyiség kiértékelésének és a selejtszám csökkentésé­nek céljából. A hálózatban történő gyártás lehetőségei tovább bővültek azzal, hogy a Smooth platformokon túl immár a más vezérlésekkel ellátott szerszámgépek összekapcsolása is megoldott.

A Mach-Tech kiállításon megtekinthető gépek

Integrex i-200ST – A Mazak INTEGREX i-sorozatának leg­újabb változata, az új SmoothX CNC-vel felszerelt, új INTEGREX i-200ST radikális változást hoz a termelékenység növelésében. A korszerű többfunkciós gép a meghosszabbított gépágy­nak köszönhetően hosszú és összetett munkadarabok meg­munkálására is alkalmas, és még tovább csökkenti az eszterga és a marófej esetleges ütközését.

Az INTEGREX i-200ST egy 5 000-es for­dulatszámú, 22 kW-os főorsóval és egy 5 000-es fordulatszámú, 18,5 kW-os szekunder orsó használatával fokozza a termelékenységet, így valódi „egy gépen belüli” (DONE-IN-ONE) meg­munkálást tesz lehetővé. A gép teljes körvonal-megmunkálást biztosító, 240°-os forgatású B tengelye lehetővé teszi az 5 tengelyes szimultán megmun­kálást igénylő, összetett munkadara­bok elkészítését. A nagy teljesítményű, 12 000-es fordulatszámú, 22 kW-os maróorsóval a legnagyobb igénybe­vételt jelentő anyagok is megmunkál­hatók. Az INTEGREX i-200ST a Mazak legújabb CNC-vezérlésével van felsze­relve, amelyet kifejezetten az 5 tenge­lyes megmunkáláshoz fejlesztettek ki. A SmoothX egy 19 hüvelykes érintő­képernyővel rendelkezik, és az elődjéhez képest 38%-kal kevesebb billentyűleütéssel lehetővé teszi a program megadását működés közben. A legújabb generációs, nagy sebességű szervomeghajtásból és motorból álló csomag­nak köszönhetően a ciklusidők is radikálisan alacsonyab­bak: akár 540 m/perc sebesség is elérhető, ami négyszeres növekedést jelent az elődmodell vezérléséhez képest.

Optiplex Nexus 3015 Fiber – A Yamazaki Mazak bemu­tatja a népszerű OPTIPLEX Fiber lézer gépcsalád szá­mos innovatív lézervágó alkalmazását. A géppel rend­kívül gyorsan vághatók a közepes vastagságú anyagok, valamint kiemelkedően kis vágási szélesség érhető el, és a nehezen vágható, fényvisszaverő anyagok is jól feldol­gozhatók. A palettacserével egyidejűleg a gép automatikusan elvégzi a set-up műveleteket. A fiber lézer technológia kiemelkedően gyors vágást tesz lehetővé, valamint a CO2 lézernél 80 százalékkal kisebb áramfogyasztású oszcillá­tornak és a lézergáz-fogyasztás teljes kiküszöbölésének köszönhetően alacsonyabb üzemeltetési költséget bizto­sít a lézeres vágógépek felhasználói számára. A kiállított fiber lézer gép olyan egyedi, intelligens beállítási funkci­ókkal van felszerelve, mint az automatikus fúvókacsere, az automatikus fókuszpozicionálás és az intelligens moni­torozás. A gép alapfelszerelésként a Mazak multi-control fáklyával is rendelkezik, ami az automatikus beállításnak köszönhetően lehetővé teszi a vastag és vékony lemezek optimális vágását.

mazak_optiplex

QT-COMPACT 300 MSY – Az új QUICK TURN COMPACT (QTC) sorozat az általános bérgyártó felhasználók piacára készült, a rendelhető opcionális kiegészítőkkel pedig minden gép rövidebb idő alatt az adott megrendelő igényeihez igazítható, ezáltal rövidebb szállítási határ­idők érhetők el. A QT COMPACT sorozat egy nagy telje­sítményű esztergaközpont, amely a Mazak által gyártott revolverfejjel van felszerelve, és 500 vagy 1 000 mm-es gépággyal, illetve 65 mm-es vagy 80 mm-es átmérőjű rúdanyag áteresztéssel rendelhető. A QT COMPACT a Mazak gépein alapfelszerelésnek számító közvetlen meghajtású főorsóval és a teljes kerületen ható fékekkel rendelke­zik, ami kiemelkedő teljesítményt biztosít a szíjas meg­hajtású főorsókhoz és a hagyományos tárcsafékekhez képest. A közvetlen meghajtás ráadásul kisebb hely­igényt biztosít.

VCN-530C – A gépműhelyek és a kevés hellyel rendel­kező kisebb üzemek számára ideális, kompakt gép ergo­nomikus kialakítású, nagy ajtói megkönnyítik a munkada­rabok elérését és a gépkezelők mozgását. A kiemelkedően sikeres függőleges megmunkálóközpont kifejezetten alkalmas a nagy volumenű forgácsolási műveletek elvég­zésére, és merev konstrukciója optimális stabilitást és rezgéscsillapítást biztosít számos anyag megmunkálása során. A gép tökéletesen alkalmas a nagy igénybevételt jelentő, gyors megmunkálási műveletek elvégzésére, nagy munkaasztala pedig lehetővé teszi a tengelyek széles mozgástartományban történő mozgatását, így optimálisan alkalmazható a különböző alakú és méretű alkatrészek gyártására.

Találkozzunk 2017. május 9–12. között az Ipar Napjai szakkiállításon,

az A pavilon 202/A standján!

www.mazakeu.hu

 

Hirdetés

További cikkek a témában