Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

McLaren-Honda és Mazak

A McLaren Honda hivatalosan is meghosszabbította szerződését a Yamazaki Mazak-al, a jövőben is biztosítva a multinacionális szerszámgép gyártó céget a McLaren-Honda Formula 1-es csapatának hivatalos szerszámgép beszállítói pozíciójáról.

A gyártó már 18 éve szállít gépeket a csapat számára, így mára összesen 33 Mazak szerszámgép üzemel a McLaren Technológiai Központjában, Surrey-ben. Az aktuálisan használt Mazak szerszámgépek között megtalálhatóak az INTEGREX és a VARIAXIS széria többfunkciós és több tengelyes gépei is.

A hivatalosan megújított beszállítói szerződés alapján a McLaren-Honda 8 új Mazak gépet rendelt a gyártótól, így 3 új VERTICAL CENTER PRIMOS, 4 új, angol gyártmányú VERTICAL CENTER NEXUS 530C és egy új QUICK TURN COMPACT megmunkáló központtal bővíti gép parkját.

A Mazak magasan fejlett megmunkálási technológiájának, és folyamatos mérnöki fejlesztésének köszönhetően biztosított a csapat autóinak maximális versenyképessége, melynek eredményeként a két cég 1999 óta fennálló együttműködése óta a McLaren-Honda Formula 1-es csapata 2 világbajnokságot és 62 nagydíjat nyert meg a sportágban.

A McLaren csapat ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale így nyilatkozott az együttműködésről:

„ A Formula 1-es autók elkészítéséhez szükséges nagy precizitású fém megmunkálást igénylő alapanyagok miatt, mint a titánium, alumínium és a rozsdamentes acél, a megmunkáló gépek központi szerepet foglalnak el a McLaren-Honda mérnöki programjában. A Mazak-al megújított további együttműködésünket szerszámgépeik egyedülálló gyártási képességeire, és a hosszútávon megbízható beszállítói kapcsolatunkra alapozzuk.

A 2017-es verseny szezonra minden egyes Mazak gépen készített alkatrészt tovább fejlesztettünk, hogy megfeleljen az új Formula1-es követelményeknek. Mivel 33 ilyen nagy pontosságú és megbízható szerszámgéppel rendelkezünk gyártó üzemünkben, magabiztosan megengedhetjük magunknak, hogy ilyen nagy volumenű gyártási projekteket végezzünk két verseny szezon között.

Gyakorlatban ismertetve a folyamatot, csak 2017 február első hetében 560 gyártási munkát végeztünk el, melynek mindegyike minimum 6 alkatrész elkészítését foglalta magában. Ezt összevetve közel 3000 alkatrészt gyártottunk egyetlen hét alatt. Az alkatrész gyártási munkákat nem tudjuk alvállalkozóra bízni, mivel két verseny szezon között erre nincs elegendő időnk, viszont méltán bízunk Mazak gépeinkben, amelyekkel minden munkát időben el tudunk végezni. A 2017-es szezon már most nagyon izgalmasnak ígérkezik, és örömünkre szolgál, hogy ezúttal is a Mazak-al dolgozhatunk.”

Marcus Burton, a Yamazaki Mazak Európai Cégcsoportjának ügyvezető igazgatója szerint:

„ A Formula 1 az egyik legnagyobb kihívást jelentő verseny környezet a világon, ezért az autóval és a sofőrrel szemben támasztott követelmények kiterjedt mérnöki gárdát és szaktudást igényelnek, annak érdekében, hogy az autók minden héten maximális teljesítményre készen álljanak oda a startvonalhoz.

A McLaren-Honda az egyik legismertebb márkanév az autóversenyzés világában, ezért nagy megtiszteltetés számunkra, hogy továbbra is mi szállíthatjuk gépeinket a McLaren Technológiai Központjába. A McLaren-Honda és a Yamazaki Mazak is rendkívüli hangsúlyt fektet saját gyártási technológiájának precizitására és minőségére, és véleményem szerint ez az egyik alapja hosszú távú, sikeres együttműködésünknek. A Yamazaki Mazak minden munkatársa nevében mondhatom, nagyon várjuk, hogy figyelemmel kísérhessük a csapat újabb sikereit a 2017-es verseny szezonban.”

www.mazakeu.hu

Hirdetés

További cikkek a témában