Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Népszerű tudomány

Letölthető gondolat

Egyre többször találkozunk Elon Musk nevével, ha valamilyen új ötlet lát napvilágot. Az amerikai üzletember az emberi agyat a számítógéppel kapcsolná össze szorosan.

Elon Musk, a 45 éves milliárdos számos hasznos, jövőt építő ötlettel rukkolt már elő. Mint nemrégiben kiderült, a Tesla villanyautógyár és a SpaceX űripari cég alapítása mellett részesedést szerzett egy tavaly bejegyzett cégben is. A Neuralink névre keresztelt vállalat körül egyelőre még nagy a titkolózás, ám a hivatalosan elérhető adatok szerint orvostudományi kutatásokkal foglalkozik.

A Wall Street Journal üzleti lap információi szerint a Neuralink miniatűr agyi elektródák kifejlesztésével kíván foglalkozni. Ezek a kis elektródák biztosítanák, hogy az emberi gondolatok le- és feltölthetővé váljanak az elme és a számítógép között. Meg nem erősített értesülések szerint a még embrionális stádiumban lévő kutatást Musk kívánja finanszírozni.

Korábban már hallhattuk, hogy a Tesla atyja kiemelten fontosnak tartja a számítógép és ember közötti kapcsolat létrehozására alkalmas mesterséges idegszöveteket. Ezt a kérdést megoldva végre felvehetnénk a tempót a mesterséges intelligenciával, mielőtt még elhatalmasodik felettünk. Musk nagyvonalakban már beszélt elképzeléseiről, miszerint az agykéreghez kellene közvetlenül kapcsolni egy interface-t. Ám akkor nem derült ki senki számára, hogy egy már konkrét irányvonalat mutat be az üzletember, vagy csak a gondolatait osztja meg a nagyközönséggel.

forrás: http://www.origo.hu/tudomany/20170328-letolthetove-tenne-az-emberi-gondolatokat-elon-musk.html

További cikkek a témában