Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Az ipar legjobbjai – Best of Industry 2017

A Műszaki Magazin német kiadása, az MM MaschinenMarkt az ipar legjobb innovációit “Best of Industry 2017” díjjal jutalmazta.

A németországi vezető ipari szaklap, az MM MaschinenMarkt második alkalommal adta át a legjobb ipari innovációkért járó “Best of Industry” elismerést.

A 125 éves múlttal rendelkező Vogel Business Media Kiadó tavaly indította útjára a nemzetközi téren is meghatározó díjat. Az ünnepélyes átadóra a kiadó székhelyén, Würzburgban került sor, a tekintélyes múltú kiadóról elnevezett Vogel Kongresszusi Központban.

A „Best of Industry” díjra jelöltek az ipar különböző területein már elismerést kapott illetve díjra nevezett innovációk, valamint a magazin weboldalán az olvasók legnagyobb érdeklődésére számot tartó termékek közül kerültek ki.

“Az ipar legjobbjainak összegyűjtése egy hónapos kutatómunkát igényelt. Csapatunk felkutatta a világ legfontosabb ipari díjait és csak azok a termékek kerülhettek be jelöltjeink közé, akik korábban már nyertek, vagy jelöltek a számos nemzetközi díjjak egyikére” – közölte Hans Jürgen Kuntze, az MM MaschinenMarkt lapigazgatója, hangsúlyozva az ipari díjak fontosságát.

A “Best of Industry Award 2017” díjazottjai a magazin olvasóinak online szavazatai, illetve egy szakmai zsűri elbírálása alapján kerültek kiválasztásra. Az ipar különböző szakterületeiről felkért zsűritagok az MM MaschinenMarkt magazin csapatával karöltve a jelölteket technikai, innovációs szempontból, illetve az iparra, környezetre és társadalomra gyakorolt hatásuk alapján értékelte. A zsűri értékelése 40%-ban, az MM MaschinenMarkt magazin olvasóinak pár hét alatt beérkezett közel 11 000 szavazata pedig 60%-ban számított a nyertesek kiválasztásában.

A nyerteseket 8 kategóriában díjazták a 2017. február 16-án tartott ünnepélyes díjátadó keretében.

A „Best of Industry 2017” díjazottjai:

„Additív Kialakítás” kategória

Autodesk (München) – Dreamcatcher Projekt. A CAD-szoftverek a mai design-munkában egyre aktívabb és participatívabb szerepet játszanak. A Dreamcatcher Projekt döntő előnyhöz juttathatja a tervezőket.

winner-additive-manufacturing_autodesk

„Additive Fertigung” kategória nyertese: Autodesk – Projekt Dreamcatcher, a díjat átvette Karl Osti, üzletfejlesztési vezető az Autodesk képviseletében

„Meghajtástechnika” kategória

Kabel.Consult.Ing (Mönchengladbach) – Energy Light Meghajtási Rendszer. Az Energy Light Meghajtási Rendszer mindig csak annyi energiát használ fel, amire ténylegesen szükség van.

„Automatizálás“ kategória

Rittal GmbH & Co. KG (Herborn) – Blue e+, a hűtők új generációja.

Gazdaságos, flexibilis és biztonságos: A Blue e+ sorozat hűtőeszközei akár 75%-os megtakarítást is lehetővé tesznek.

winner-automation_rittal

„Automatizálás” kategória nyertese: Rittal GmbH & Co. KG –  Kühlgerategeneration Blue e+, a díjat átvette Martin Kandziora (balra) és Frank Himmelhuber

„Üzemi technika“ kategória

SERAPID Deutschland GmbH (Bad Mergentheim) – Hubkette LinkLift. A nagyteljesítmé-nyű és megbízható LinkLift merev tolórudas meghajtórendszere újdonság a lifttechnikában.

„Ipar 4.0“ kategória

Schaeffler Technologies AG & Co. KG (Herzogenaurach)  –Szerszámgépek 4.0.

A szenzortól a felhőig: a 4.0-ás szerszámgépek fejlesztése és a meglévő technikák hálózatba kötése új, digitális alkatrészek segítségével forradalmasítja a gyártást.

winner-industry-4-0_schaeffler-technologies

„Ipar 4.0” kategória nyertese: Schaeffler Technologies AG & Co. KG – Szerszámgép 4.0., a díjat átvette Ralf Moseberg (balra) és Sebastian Mergler

„Anyagmozgatás“ kategória

Jungheinrich AG (Hamburg) – EKX 516 Raktári Targonca. Az elektromos meghajtású ko-missiózó egyenetlen padlón is működik és kevés energiát fogyaszt.

winner-material-flow_jungheinrich-ag-hamburg

„Materialfluss” kategória nyertese: Jungheinrich AG – Schmalgangstapler EKX 516, a díjat átvette: Daniel Rösch (balra) és Armin Holzer

„Robotika“ kategória

Liebherr-Verzahntechnik GmbH (Kempten) – Illesztéstechnika és Automatizálási Rendszerek – Bin Picking Robotfelhasználás.  Ne csak „markoljunk a ládába“! A Bin Picking a 3D képfelismerőszoftverek, a robotok és a vezérlés összhangját követeli meg.

„Forgácsolás“ kategória

A WALDRICH COBURG GmbH (Coburg) Szerszámgépgyár Taurus portálmarógépe

Egyetlen gép minden forgácsolási feladatra. A Taurus az első „szériában lévő“ portálmaró-gép kis- és közepes üzemek számára.

www.maschinenmarkt.vogel.de

www.maschinenmarkt.vogel.de/best-of-industry/

Hirdetés

További cikkek a témában