Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Zárt és hőálló

Az igus zárt energialáncai ellenállnak az akár 850 °C-os forgácsoknak is. Könnyű R4.1L energiavezetők magas hőmérsékletnek is ellenálló műanyagokból forgácsolási területen történő alkalmazásra.

Az igus motion plastics (mozgó műanyagok) szakértője bemutatta az R4.1L sorozatú zárt energialáncok nagy hőmérsékletnek is ellenálló változatát, amely akár 850 Celsius-fok hőmérsékletű forgácsokkal történő érintkezésre is alkalmas. A speciális igumid HT műanyagnak köszönhetően, amelyet a lánctagok fedeleihez és oldalához használnak, a forgács nem tapad meg a lánc felületén és nem ég bele az anyagba. A zárt kialakítás révén ezeket a vezetékkímélő láncokat mindenek előtt a szerszámgépiparban és a gépek közvetlen munkatartományában használják.

Zárt láncok főként akkor kerülnek alkalmazásra, ha az energiaellátásoknak forgácsokkal és szennyeződéssel szembeni speciális követelményeknek kell megfelelniük. A nagy teljesítményű műanyagokból készült zárt energialáncok magas fokú stabilitással és kopásállósággal tűnnek ki alacsony súly, valamint szükséges beépítési hely mellett. Azokra az esetekre, ha kifejezetten a fémmegmunkálás során az energiatovábbító láncok forró forgácsokkal érintkeznek, az igus, mint a motion plastics műanyagok szakértője a már bevált R4.1L sorozat magas hőmérsékletnek ellenálló változatát hozta forgalomba. Az igumid HT nyersanyagnak köszönhetően ez a változat rövid ideig akár +850 °C extrém hőmérsékletnek is ellenáll anélkül, hogy a forgácsok megtapadnának a láncok felületén vagy behatolnának az anyagba.

Az R4.1L sorozatot kifejezetten a szerszámgépipar számára fejlesztették ki, hogy biztosítottak legyenek a csavarodásmentes, zárt és egyszerre könnyű energialáncok. Az E4.1L energialáncra alapult sorozat azonos,pozitív termékjellemzőkkel tűnik ki. A moduláris elv révén egyszerűen a mindenkori alkalmazásra szabható és gyorsan összeszerelhető. A felhajtható fedelekkel gyorsan és egyszerűen elvégezhető a vezetékek és tömlők behelyezése.

Antisztatikus ESD-megoldásként is elérhető

Azokhoz az alkalmazásokhoz, ahol el kell kerülni a sztatikus feltöltődést, az E4.1L és az R4.1L sorozat igumid ESD anyagból készült és tanúsított változatai is rendelkezésre állnak a programban. Az ipari nyersanyag mind az igus tesztelő laboratóriumában, mind az igus további láncszériáiban bevált, ahol évek óta alkalmazzák robbanásveszélyes zónákban. Az igumid ESD anyagba integrált adalékanyagok biztosítják a hosszútávú, tartós és karbantartásmentes vezetőképességet, amely ebben a formában egyedülálló.

Az energialáncok és energiatovábbító csövek ESD-változata tíz munkanapon belül áll rendelkezésre, a magas hőmérsékletnek ellenálló változat szállítási ideje mintegy 15 munkanap.

www.igus.hu

 

 

Hirdetés

További cikkek a témában