Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

R2D2 testvére

Számos olyan feladat van sokak életében, aminek elvégzése igazából nem a képességeken, hanem az emberi lustaságon múlik. Ennek most vége lesz, amihez nincs kedvünk, abban segít Gita.

Sokak számára ismerős a Star Wars film egyik főszereplője, R2D2, aki mindig igyekszik a bajban mindenkinek a segítségére lenni. A Piaggio Fast Forward (PFF) most egy hasonló társat alkotott, ami szükség esetén szinte minden területen hasznunkra lehet. A PFF szerint a távoli jövőben már nem az autók lesznek domináns pozícióban, hanem az gyalogosok, ahol Gita a legideálisabb társ, ha segítségre van szükség.

Gita Piaggio Fast ForwardGita Piaggio Fast Forward

Gita egy alig fél méteres, csillogó külsejű, LED-es, hordószerű, kifejezetten okos és agilis szerkezet. A kamerák és a csomagtartó is beleolvad a futurisztikus dizájnjába. Mondhatnánk, hogy hátizsákként is tökéletes, csak Gitát nem kell a hátunkra venni, jön mellettünk magától. Igyekszik igazodni a tempónkhoz, futás közben akár 35 km/h sebességig képes lépést tartani. Az előnyei közé tartozik továbbá, hogy 20 kg-ig terhelhető, így nem csak bevásárlásnál cipekedik helyettünk, hanem iskolatáskaként is funkcionálhat.

A PFF nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy Gita minden környezetben megállja a helyét, illetve az állandó térképezés mellett folyamatosan tanul. Szerkezeti kialakításának köszönhetően akár egy helyben megfordul és a legkisebb hely is elég neki. Ráadásul abban is biztosak lehetünk, hogy Gita kellőképpen önálló, hiszen bármikor elküldhetjük olyan helyekre, ahol már járt, mert biztosan újra, egyedül is odatalál.

A PFF szerint a 21. század a robotokról és azok mozgásának tökéletesítéséről szól majd. A cég rögtön belekezdett Gita „nagytestvérének”, Kilo-nak a fejlesztésébe, ami akár 100 kg-nyi csomag cipelésére is alkalmas lesz. Gita egyelőre még nem emelhető le a boltok polcairól, de a PFF több más céggel együtt keményen dolgozik rajta, hogy mindenkinek mielőbb lehessen egy saját R2D2-ja.

Forrás: www.tisztajovo.hu

Hirdetés

További cikkek a témában