Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Népszerű tudomány

Moow – SmartGrip, a világ első okosmarkolata biciklikre

Újabb magyar találmány, a világ első okosmarkolata, ami a biciklisek életét megkönnyítve növeli a biztonságos közlekedés lehetőségét.

Az IndieGogón ismét találkozhatunk magyar találmánnyal, a Moow nevű startuppal, akik a biciklisek számára tartogatnak remek meglepetéseket. Olyan okos, biciklikhez való kormánymarkolatot fejlesztettek ki, ami kompatibilis minden szabványos kormánymérettel.

A SmartGripre keresztelt kiegészítő a dizájnos megjelenés mellett egyéb biztonsági funkciókat lát el, mint például lopás esetén applikáción keresztül riasztást küld tulajdonosának, vagy GPS-en bármikor nyomon követhető. Külön profilt is létre lehet hozni, amivel a kerékpár jogos birtoklása igazolható.

A markolatot ellátták még beépített akkumulátorral, mozgásérzékelővel és Bluetooth-szal. A külsejét nem cicomázták túl, leginkább a hagyományos markolatokra hasonlít, így a tolvajok sem tudják megkülönböztetni. A speciális belső anyag miatt a fejlesztők szerint képtelenség leszakítani annak ellenére, hogy könnyen felszerelhető.

moow-smartgrip-okos-markolat-bicikliA biztonsági funkciók mellett természetesen egyéb dologra is lehet használni a SmartGripet: különböző adatokat gyűjt a tekerés közbeni teljesítményről. Méri a megtett távolságot, sebességet, időt és az elégetett kalóriát, az infót pedig appon keresztül osztja meg.

A fejlesztők a markolat végére LED-eket is tettek, ami sima égőként vagy akár irányjelzőként is használható. Észleli a baleseteket, súlyos ütközés esetén azonnal riasztást küld az előre beállított telefonszámra a pontos pozícióval együtt. A fél óra alatt bármilyen micro-USB-s töltővel feltölthető SmartGrip körülbelül 300 órát bír ki.

Jelenleg 50%-os kedvezménnyel 79 dollárért bárki hozzájuthat az IndieGogón, ám a várható szállítási idő csak 2017 márciusa lesz.

Forrás: http://www.origo.hu/techbazis/20160909-magyar-talalmany-bicikli-moow-smartgrip-okos-markolat-indiegogo.html

Hirdetés

További cikkek a témában